Több száz sikeres rendezvénnyel a háta mögött a Mobilkoktél joggal állíthatja, hogy minden eseményre van egy ütős itala. Legyen az fesztivál, céges rendezvény, ünnepi rendezvény, családi összejövetel vagy egy koktél esküvőre, Klári és László duója, valamint a csapat szakképzett bartenderei mindent megtesznek azért, hogy kihozzák a maximumot az italkínálatból. Velük minőségben, technikában és megjelenésben is hazánk top bárjainak színvonalát tudhatod a rendezvényeden!
EC: Hogyan lesz egy jogász doktorból világlátott bartender? Mikor döntötted el, hogy pályát váltasz?
László: Úgy szoktam fogalmazni, hogy nem jogász vagyok, csak van egy jogi diplomám. Az egyetemi évek alatt nem éreztem elég elhivatottságot a szakma iránt, így más kihívások felé fordultam: megismerkedtem egy hölggyel, utazni szerettünk volna, ahhoz pedig nem árt egy szakma, amivel a világon bárhol érvényesülni lehet. Így rövidesen a budapesti Boutiq’ Bar egy éves, híres inasprogramjában találtam magam. A hölgy nem, a vendéglátás iránti szerelem viszont megmaradt, és több mint öt évet maradtam a bárban.

EC: Sok helyen megfordultál már. Van olyan ország, ami különösen kedves számodra?
László: A mexikói kultúra és gasztronómia nagy szerelmem. Egy hónapot volt szerencsém ott eltölteni, és bejárni az országot. A későbbiekben szeretnék délebbre is utazni, Peru/Bolívia/Chile irányába és a távol-keleti gasztronómia is nagyon vonz.

EC: Milyennek látod az itthoni italkultúrát?
László: A trendek hihetetlen gyorsan változnak, csak kapkodjuk a fejünket. Pár éve elindult egy nagyon jó irány, nemzetközi szinten is jó bárok nyíltak és az embereket elkezdte érdekelni az igényes koktélok világa, túl a Pina Colada/Sex on the Beach/Cuba Libre vonalon. Azóta is gombaként nőnek ki az új bárok, extrémebbnél-extrémebb koktélokkal, egzotikus alapanyagokkal. Egyrészt ez jó, hiszen az italszerető közönség edukálódik, folyton új élményt szerezhet, másrészt sokszor a „vendéglátás” kárára megy: elfelejtjük, hogy az emberi kapcsolatok, a figyelmes szerviz, az apró ördögi részletek mellett, maga az ital igazából egy nagyon kis százaléka annak, amiért az emberek bárokba járnak.

EC: Milyen céllal indult a Mobilkoktél? Kik alkotják a csapatot?
László: A Mobilkoktélt a partnerem, Koroknai Klári indította, aki évek óta sikerrel és több száz rendezvénnyel a háta mögött vezeti már ezt a fajta prémium cocktail cateringet. Mi két éve kezdtünk el közösen gondolkodni a jövőről, és egy szuper kooperáció alakult ki: nagyon mások vagyunk, más erősségeink vannak, de az alapvető értékrendünk és mentalitásunk hasonló. Viszonylag állandó csapattal dolgozunk, a rendezvényeken velünk dolgozó kollégáink mind képzett, nyelveket beszélő, tapasztalt bartenderek, akik még mindig élvezik a vendéglátást.
EC: Milyen céllal indult a Mobilkoktél? Kik alkotják a csapatot?
László: A Mobilkoktélt a partnerem, Koroknai Klári indította, aki évek óta sikerrel és több száz rendezvénnyel a háta mögött vezeti már ezt a fajta prémium cocktail cateringet. Mi két éve kezdtünk el közösen gondolkodni a jövőről, és egy szuper kooperáció alakult ki: nagyon mások vagyunk, más erősségeink vannak, de az alapvető értékrendünk és mentalitásunk hasonló. Viszonylag állandó csapattal dolgozunk, a rendezvényeken velünk dolgozó kollégáink mind képzett, nyelveket beszélő, tapasztalt bartenderek, akik még mindig élvezik a vendéglátást.

EC: Milyen rendezvényeket vállaltok?
László: Változatos a portfóliónk: a kis csoportos 10 fős prémium rumkóstolóktól kezdve, gasztro magazin fotózáson keresztül sokszor több száz fős vidéki esküvőket vagy ezer fős céges bulikat is bonyolítottunk már. Gyakorlatilag minden, ami párlattal és koktélokkal kapcsolatos, arra nyitottak vagyunk. Szerencsére mind a tapasztalatunk, mind a szakértelmünk megvan hozzá, és szeretjük a kihívásokat.
EC: Egy esküvőn mire van szükségetek a kitelepüléshez és mi az, amit ti hoztok magatokkal?
László: Asztal, mosoly, sok jég. Viccet félretéve, mindent mi biztosítunk: a párlatokat, alapanyagokat, jeget, poharakat, díszítést, dekort, még a grafikus által készített menüt is. A pult kérdése mindig helyszín függő, de saját bárpultot is tudunk biztosítani.

EC: Mesélj egy kicsit az italkínálatról. Van beleszólása a párnak a koktéllistába?
László: Az első kérdés, hogy a párnak van-e kedvenc itala, ízvilága. A vendégek összetétele, korosztálya, nemzetisége is szerepet játszik, és ezután állítunk össze egy bővebb menüt, amiről választhatnak. Ezen mindig szerepelnek klasszikusok, mint például Aperol Spritz vagy Old Fashioned és sok, saját „signature” koktél, mint a mentahabos Mojitónk vagy a tonkababos Negroni. Szeretünk játszani a már megszokott, ismertebb ízekkel, a vendégek is komfortosabban érzik magukat a választásnál. Gyerekeknek, illetve az alkoholt nem fogyasztók számára alkoholmentes koktélokkal készülünk.
Mi az a „signature koktél”?
A signature koktélok alatt azokat a saját recept alapján kikísérletezett koktélokat értjük, amelyek máshol egyáltalán nem találhatók meg vagy teljesen más recept szerint készülnek. A Mobilkoktél signature koktéljai között mentahabos Mojito, igazi kókusztejjel és ananászos rummal készült Banana Colada is szerepel. De egy teljes katalógus áll a rendelkezésetekre ilyen és ehhez hasonló speciális koktélokból, hogy biztosan az esküvőtökhöz passzolókat válogathassátok össze.

EC: Vannak olyan koktélok, amik most kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek?
László: Az esküvőkön a különböző pezsgős italok mindig népszerűek, hiszen a buborék az ünneplés jelképe is, és szuper koktélokat lehet vele készíteni. A Gin & Tonic népszerűsége töretlen, illetve egyre jobban kerülnek be a hazai köztudatba a nemzetközileg már populárisabb koktélok, mint Paloma, különböző Margariták, Daiquirik.
EC: Nagyságrendileg milyen idősávban vagytok jelen az esküvőkön?
László: Mindig rugalmasan kezeljük az időtartamot, sokszor már pezsgő helyett welcome-koktéllal indítjuk az esküvőt, és a mulatós zene ritmusára, pálinka-koktéllal búcsúztatjuk az utolsó nyugovóra térőket.
EC: Helyileg hol vállaltok felkéréseket?
László: A bázisunk Budapest, de az ország minden szegletét felfedeztük már. A Balaton környéke egy különösen népszerű helyszín, illetve különböző vidéki kastélyokban, – mint a gyönyörű Botaniq Turai Kastély vagy a Hertelendy Kastély – is szórakoztathattuk már az ünneplő násznépet.
Kikísérleteznéd egy nem mindennapi legény vagy lánybúcsú keretében a saját signature koktélod? A Mobilkoktél koktélkészítő workshopjain és rendelhető Mobilkoktél-boxaikkal belebújhattok a bartenderek bőrébe, miközben jól szórakoztok!
EGY KIS INFORMÁCIÓ A MOBILKOKTÉLRÓL
Koroknai Klári bartrender, Londonból való hazatérése után, 2011-ben alapította a Mobilkoktélt, melyhez 2021-ben csatlakozott a jogászként végzett, de a vendéglátást választó dr. Pálffy László. Lackó a világ egyik legjobb bárjaként számon tartott Boutiq’ Bar vezetői pozícióját hagyta a háta mögött, hogy tudásával és tapasztalatával erősítse a csapatot. Ők ketten és képzett bartenderekből álló együttesük már több száz sikeres rendezvényt tudhat a háta mögött, ahol egyedülálló signature koktéljaikkal és a vendégekre szabott itallistával szórakoztatták a közönséget. Az italokon túl kiemelt figyelmet szentelnek a szervírozásnak és a minőségi körülményeknek, ezért a bárpultot is maximálisan az esemény stílusához hangolják. Esküvőkön klasszikus pezsgő alapú welcome-koktélok készítését, egész estés koktélbárt vagy tüzes flair koktél-show megvalósítását is vállalják.

Légy a saját nagy napod királynője a mesés Hertelendy Kastélyszállóban!