A Cake Norell már a két évvel ezelőtti indulásától kezdve arra törekszik, hogy a torták és sütemények ne csak ízletes zárásai legyenek egy ünnepi menüsornak, hanem ettől sokkal többet nyújtsanak akár születésnapról, évfordulóról vagy esküvőről legyen szó. Az ízek mellett fontos a látvány, ami gyakran műalkotásként elevenedik meg a helyszínen. Hegedüs-Bónyai Szandra a nemzetközi tortatrendeket és a megrendelők elképzeléseit összehangolva készíti el az esküvői desszertasztal minden elemét.
EC: Mióta foglalkozol torták és sütemények készítésével? Mikor indítottad a Cake Norell-t?
Szandra: 2014-ban végeztem cukrászként, a Cake Norellt négy évvel később, 2018-ban indítottam el. A köztes időt a családi és baráti kör ünnepi édességeinek elkészítésével töltöttem, amit gyakorlásként és fejlesztésként fogok fel, illetve az ez idő alatt alkotott desszertek folyamatosan formálták bennem a Cake Norell saját ízvilágát és stílusát.

Fotó: Ziska Noémi
EC: Milyen alapanyagokkal és technikákkal dolgozol a legszívesebben? Mentes desszerteket is kínálsz?
Szandra: A hangsúlyosabb tésztákat és krémeket kedvelem leginkább, díszítési technikák közül pedig a vajkrémes dekoráció áll a szívemhez legközelebb, azonban bármilyen újdonsággal szívesen kísérletezem, ami lenyűgöző látványt nyújt a tortáimnak. Természetesen mentes desszerteket is kínálok, hiszen erre egyre növekvő igény van a piacon. Az utóbbi években rengeteget fejlesztettem ezt a vonalat – a visszajelzések alapján nem hiába.

EC: Milyen tortatrendek uralkodnak most az esküvőkön? Te mennyire követed a nemzetközi irányzatokat?
Szandra: Tapasztalataim alapján a „meztelen torták”, évről évre nagy népszerűségnek örvendenek az esküvőkön a virágdíszítéssel egyetemben. Szerencsére a párok egyre nyitottabbak a megszokottól eltérő dizájnra: legyen ez bármilyen formában megjelenő geometrikus elem, festett részletek, különleges textúrák vagy egyedi színek az esküvői desszertasztalon. Általában külföldi oldalakról inspirálódom, igyekszem a legtöbbször valami újat alkotni, felhasználni a tortáimban egy-egy magával ragadó részletet, amit nem láttam még hazai mesterektől – amennyiben van erre lehetőségem.

Fotó: Ziska Noémi
EC: Mindennapod a sütés körül forog. Hogyan tudod megőrizni a kreativitást?
Szandra: Nyitott vagyok minden újdonságra, legtöbbször a szabadidőmet is valamilyen „desszerttevékenységgel” töltöm. Legyen ez gyártás, sütikóstolás, még nem használt technikák elsajátítása vagy csak pihentető böngészés valamilyen különlegesség után az interneten. Ez mindig új lendületet ad nekem, ilyenkor alig várom, hogy ismét „dolgozhassak”!

Fotó: Panamy photo
EC: A teljes esküvői desszertasztal elemeinek elkészítését is vállalod? Mennyi idővel a nagy nap előtt érdemes a házasulandóknak megkeresniük téged?
Szandra: A teljes esküvői desszertasztalt is szívesen elkészítem, talán az efféle kihívások motiválnak leginkább, mivel nincs korlátok közé szorítva a kreativitásom. Szívesen használok különleges állványokat vagy bármilyen – az esküvő stílusához illő – dekorációt, amivel teljes lesz a párokkal közösen megálmodott összkép. Ez gyakran hosszas előkészületeket igényel, ezért azt javaslom a házasulandóknak, hogy amint lefixálták az esküvő dátumát, érdemes időpontot foglalniuk a tortára, mivel már 2022-re is vannak egyeztetett esküvői tortáim. A részletekbe menő tervezgetést pedig körülbelül fél évvel a nagy nap előtt szoktam előkészíteni.
EC: Mikor van könnyebb dolgod, ha kész elképzelésekkel áll elő a pár az esküvői desszertasztalt illetően, vagy ha szabad kezet adnak neked?
Szandra: Mindegyik lehetőséget kedvelem, és mindkét esetben igyekszem maximális értéket nyújtani. Amikor szabad kezet kapok, akkor van módom kiteljesíteni a saját stílusomat is, ami úgy tűnik, hogy a leendő párnak is tetszik, más esetben nem adnának ekkora bizalmat a munkámnak. Az ilyen lehetőség hatalmas megtiszteltetés számomra!

Fotó: Panamy photo
EC: Desszertműhelyként üzemelsz vagy akár be is térhetnek hozzád vendégek kóstolni?
Szandra: Jelenleg desszertműhelyként üzemel a Cake Norell, de terveim közt szerepel néhány éven belül olyan stúdiót nyitni, ahol a vendégek bármikor betérhetnek hozzám, figyelemmel kísérhetik a gyártás bizonyos folyamatait vagy akár maguk is részt vehetnek a desszertkészítésben.
Ez egyelőre még nem megoldott, azonban az esküvői tortakóstoló egy előre egyeztetett időpontban minden pár számára elérhető a műhelyemben.

Fotó: Panamy photo
EC: A desszerteket kiszállítjátok az esküvő helyszínére? Országszerte fogadsz rendeléseket?
Szandra: Kizárólag szállítással együtt vállalok esküvői tortakészítést az ország bármely pontján, de külföldi megrendelésnek is eleget tettem már. Csak így tudom garantálni, hogy a torta vagy desszertpult elemei a megbeszélt formában és minőségben kerülnek az ifjú pár és a násznép elé.
EC: A szeletelésig hogyan érdemes tárolni a tortákat és a sütiket, hogy azok állagukban és ízükben sem sérüljenek?
Szandra: Mindenképp hűtött tárolást igényelnek – ez alól kivételt képez néhány szárazsütemény vagy bizonyos ehető köszönetajándékok. Szerencsére ezek a tárolási igények szinte minden helyszínen megoldhatók.
Egy kis információ Hegedüs-Bónyai Szandráról és a Cake Norell-ről
Szandra hat évvel ezelőtt tanulta ki a cukrászmesterség rejtelmeit, majd négy évvel később létrehozta saját desszertműhelyét Cake Norell néven. Az esküvői desszertasztal minden édes eleme, valamint az egyéb jeles alkalmak tortái és süteményei is itt készülnek a legkiválóbb alapanyagokból, maximális odafigyeléssel, követve a nemzetközi trendek és a megrendelők elképzeléseit. A Cake Norell desszertek nem csak ízeikben, hanem látványukban is különlegesek, éppen ezért többször is találkozhattatok már Szandra munkájával az Esküvő Classic magazinban is.
Cake Norell – Esküvői desszertasztal, aminek csak a képzelet szab határt
2884 Bakonyszombathely, Kossuth utca 22.
www.cakenorell.hu
www.facebook.com/cakenorell
www.instagram.com/cakenorell
cakenorell@gmail.com
+36 20 434-1509
A Cake Norell legutóbb Dér Heni és Bakos Gergő álomesküvőjére készített látványos desszertasztalt. Less be a címlapfotózás kulisszái mögé!