A mit süssek-főzzek unalmas napi kérdésből valami sokkal nagyobb és különlegesebb született, amikor Cecília elindította blogját, a Falusi Libákat. A rendszeresen megosztott receptek, a pozitív visszajelzések és a cukrászat iránti szeretete végül egy kis tortaműhely formájában csúcsosodott ki, ahol lányával, Sárival együtt készítik az esküvők, lánybúcsúk és más jeles alkalmak tortáit, süteményeit és desszertpultjait.
EC: Blogként indult a Falusi Libák, de már egy egész tortaműhely áll mögötte. Mi volt kezdetben a célod a bloggal? Mindig is érdekelt a cukrász szakma és a sütés?
Cecília: Sosem gondoltuk volna, hogy a blog így kinövi magát. Azért kezdtünk bele, hogy az általunk kitapasztalt süteményeket, valamint ételeket másokkal is megosszuk. Kiskorom óta szerettem sütni, már a nagymamám mellett is segédkeztem, azonban más irányban indultam el. Majd tíz éve, a legkisebb gyermekem születése után egyre nagyobb szerepet töltött be az életemben, akkor kezdtük a blogot, majd szakmámnak is ezt választottam.
EC: Szép kis közösséget építettetek ki, és a mai napig tesztek ki recepteket is. Milyen visszajelzéseket kaptok? Sokan kedvet kapnak a sütéshez?
Cecília: Annak ellenére, hogy most már lényegesen kevesebb bejegyzés, recept kerül fel a blogra, -sajnos már nincs annyi időnk rá,- folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket, hogy a mai napig elkészítik a süteményeinket. Sokan kedvet kapnak a sütéshez, mivel több egyszerű és gyorsan elkészíthető receptet is megosztottunk.

EC: Kik alkotják most a Falusi Libák csapatát?
Cecília: A Falusi Libák tortaműhely állandó csapatát jelenleg ketten alkotjuk a lányommal. Az ízekért, a designért, valamint a sütésért én felelek, Sári pedig az összes többi háttérmunkát végzi. Ő kezeli a közösségi oldalakat, a beszerzést, és tartja a kapcsolatot a megrendelőkkel. Emellett pedig van egy tiszteletbeli tagunk Tami, aki cukrászként Londonban dolgozik és segít nekünk az ízek és a sütemények tökéletesítésében, valamint a jövőbeli workshopjainkon oktatóként fog részt venni.
EC: Az idők alatt kinőttétek magatokat, hiszen már megrendelésre is készítettek tortákat és süteményeket. Milyen alkalmakra kérhetnek tőletek desszerteket?
Cecília: Összességében bármilyen családi vagy céges rendezvényre, születésnapra, babaváróra, lánybúcsúra készítünk tortákat és süteményeket. Esküvőkre pedig a torta mellett, desszertasztalokat is készítünk a pároknak. Emellett vannak szezonális termékeink például karácsonykor, Valentin napon, anyák napján.

Fotó & nyitókép: Dorotya Kanti Photography
Alexy Vivien és Dr. Bogár László csillagok ihlette ceremóniáján a Falusi Libák tortái és süteményei kerültek a desszertpultra.
EC: Milyen technikákkal és alapanyagokkal dolgoztok?
Cecília: Minden süteményünk és tortánk minőségi alapanyagokból készül, tartósítószer és adalékmentesen. Ízeinket mindig teszteljük és folyamatosan újítjuk őket. Amellett, hogy igyekszünk a hagyományos technikákat is megtartani, eközben követjük az új trendeket, szeretünk kísérletezni, valamint újabb dolgokat bemutatni.

EC: Mi jellemző a 2021-es esküvői torta trendekre? Ti mennyire követitek ezeket az irányzatokat?
Cecília: 2021-ben elsősorban a kevesebb több jegyében készítünk tortákat, minimális díszítéssel, karcsúsított, magasabb verzióban. A párok a festett, művészibb, de mégis elegáns tortákat preferálják és ezeket is keresik nálunk, mi pedig igyekszünk követni ezeket az irányzatokat.
EC: Egyre nagyobb az ételintoleranciával küzdők száma. Lehet tőletek mentes desszerteket is rendelni?
Cecília: Igen, lehet tőlünk mentes desszerteket rendelni, tortaműhelyünkben készítünk a cukor-,glutén- és laktózmentes sütemények mellett, vegán tortákat is. Folyamatosan kísérletezünk az újabb termékekkel. Szeretnénk, hogy mindenki megtalálja nálunk a számára legjobb desszertet.

Fotó & nyitókép: Dorotya Kanti Photography
EC: Hol fogadtok megrendeléseket? Van saját műhelyetek?
Cecília: A megrendeléseket felvesszük üzenetben Instagramon, valamint Facebookon egyaránt, emellett az info@falusilibak.hu email címen. Vácon alakítottuk ki a tortaműhelyünket, ahol a workshopjainkat is tartani fogjuk, valamint ahol a megrendelt sütemények és tortákat át lehet venni.
EC: Az elkészült esküvői torták hogyan jutnak el a megrendelőhöz? Ti vállaljátok a kiszállítást?
Cecília: A kiszállítást mi vállaljuk, mivel a desszertasztalokat a helyszínen állítjuk össze. Előtte egyeztetni szoktunk a helyszínekkel, hogy a torta a felvágásig megfelelő helyen, valamint hőmérsékleten legyen tárolva, hogy a pár elé tökéletesen kerüljön.
Egy kis információ a Falusi Libákról
A Falusi Libák a sütés szeretetének otthon is örömmel hódolók számára született blog formájában, amit Cecília és barátnője hozott létre tíz évvel ezelőtt. Bár útjaik azóta elváltak, a Falusi Libák nem szűnt meg létezni, sőt igazi családi vállalkozásként él tovább, amiben Cecília lánya, Sári végzi a háttérmunkát. A klasszikus és modern sütési technikákat vegyítő anya-lánya duó örömmel készíti el a jeles alkalmak: mint az esküvők, lánybúcsúk, születésnapok és évfordulók tortáit és süteményeit, amiket akár mentes és vegán verzióban is kérhettek. Hamarosan pedig nem csak a blogra feltöltött receptekből, hanem workshopok keretében is tanulhattok a Falusi Libák tortaműhelyében.
Inspirálódj az esküvődre a Falusi Libák tortaműhely finomságaival!
Kíváncsi vagy milyen torta passzolna az esküvődhöz? Töltsd ki tesztünket!