Szalaba Krisztina, az SzK Design Tortaműhely cukrászmestere nem csak gyönyörű emeletes tortáival, hanem apró süteményeivel is szívesen kényezteti az esküvő vendégeit. Zabpelyhes kókuszgolyójának receptjét most veled is megosztja, hogy otthon, saját kezűleg készíthesd el a nagy nap köszönőajándékait!
Hozzávalók:
- 400g zabpehely
- 150g török mogyoró
- 90g kókusz reszelék
- 300g fehér csoki
- 150g aszalt datolya
- 3 evőkanál méz
- 1 lime leve és héja
- 150ml tejszín
Elkészítés:
1. A mogyorót serpenyőben megpirítjuk, hogy a héját le tudjuk morzsolni róla.
2. A zabpelyhet is átpirítjuk serpenyőben, majd a héjazott mogyoróval együtt robotgéppel ledaráljuk, úgy, hogy nagyobb darabok maradjanak, ne púder finomságú szemek.
3. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, amíg olvad, a datolyát kimagozzuk, daraboljuk.
4. A zabpelyhes keverékből és a kókuszreszelékből félre teszünk, ebbe forgatjuk majd a golyókat.
5. A megmaradt összetevőket, a lime levével és héjával együtt a felolvasztott csokiba keverjük, amit levettünk a vízgőzről, de a tejszínt hagyjuk utoljára, ne öntsük bele, csak ha majd szükséges lesz, igény szerint!
6. Akkor jó az állaga, ha szaftos gyurmaszerű, de nem túl lágy. A kész masszából tetszőleges golyókat formázunk, amit a félretett zabpelyhes kókuszreszelékbe forgatunk!
7. Az így elkészült desszert akár köszönőajándéknak is tökéletes!
Mi is elkészítettük, nézd meg videónkat, és lepd meg a vendégeidet!
A sütik mellől az esküvői torta sem hiányozhat! Nézd meg 2019 legnagyobb tortatrendjeit!