Sándorfalva mellett, Homokpuszán található a Mangalard Farm, ahol a prémium minőségű húsételek a vidékies, otthonos vendéglátás szívéjességével párosulnak. A márka saját gyártású termékeinek alapanyagául a Mangalard Farmon nevelt állomány szolgál, mely ízeit viszonteladó partnereknél, helyben egy hangulatos ebéd keretében vagy kitelepült esküvői catering formájában is megkóstolhatjátok.
A manga (rövidítve a mangalica név) és a lard (zsír), szó összetételéből született a Mangalard Farm fantázianeve, mely tökéletesen tükrözi azt, ami a márka fő profilját is adja: a mangalica. A Mangalard Farmnak otthon adó tanya egyik épületében működik a gyártóüzem, ahol a Farmon tartott állomány, beleértve a mangalicát, különböző disznófajtákat, kecskét, birkát, kacsát és libát kerülnek feldolgozásra. A Mangalard Farmon prémium minőségű sonkák, hurkák, füstölt kolbászok és szalonnák, tepertőkrémek, stb. kerülnek előállításra, amiből helyben magyaros fogások is készülnek, Dunszt Zsolt nemzetközileg is elismert séf jóvoltából. A Mangalard termékei megtalálhatók különböző viszonteladóknál, valamint a Farm saját Csemegeüzletében és kapolcsi vendéglőjében.
A Mangalard, mint esküvői catering
A Mangalard csapata vállalja céges rendezvények, privát partyk, legény-és lánybúcsúk, születésnapok, családi események, esküvők és lakodalmak lebonyolítását is, a vendégváró falatoktól kezdve a több százfős gourmet vacsoráig, amihez kérésre a legjobb borokat, pezsgőket vagy sörkülönlegességeket is beszerzik. Az esküvői catering szolgáltatás igény szerint külsős helyszínen is igénybe vehető!

A Mangalard Farm működéséről és esküvői catering szolgáltatásáról Czibolya Nikolettet, a márka marketing managerét kérdeztük.
EC: Milyen célokkal indult útjára a Mangalard Farm?
Nikolett: Helyi alapanyagokból szerettünk volna prémium termékeket előállítani és értékesíteni, ezzel egyrészt tisztelegve a magyaros hagyományok előtt, másrészt az autentikus gasztronómiát gourmet szintre emeljük.

EC: Mi a filozófiátok az állattartásban és feldolgozásban?
Nikolett: A mi filozófiánk: a termőföldtől az asztalig. Megszállottsággal tekintünk az ételre.
EC: Milyen típusú termékeket gyártotok?
Nikolett: Fő profilunk a mangalicából készült termékek, emellett a kacsa és libamáj terrine, blokk és entier-k. Egyik legnépszerűbb termékünk például a tökmagos tepertőkrém. De nem csak hústermékeink vannak, hanem idény jellegű zöldségtermékek, szörpök, lekvárok és tormák is. Mivel vendégasztal szolgáltatásunk is van, így bármit feldolgozhatunk és frissen elkészíthetünk különböző fogások formájában. Attól is egyedi és különleges a mi vendéglátásunk, mert minőségi alapanyagot használunk és jó technológiát választunk hozzá.

A MANGALARD-RÓL MONDTÁK
„Fantasztikus hely. 5*-os életek, szívélyes vendéglátók. Maximális elégedettség.”– Erika
„Különleges hangulat, remek ízek és nagyon kedves kiszolgálás. Csak ajánlani tudom!”– Balázs
„Csodás ízvilág és szeretetteljes kiszolgálás. Ajánlom mindenkinek!”– Koppány
EC: A húsaitokat és a helyi alapanyagokból készült fogásokat hol lehet kóstolni?
Nikolett: Az Alföld szívében, Sándorfalván a Mangalard Csemege kisboltunkban és most augusztusban nyílt Mangalard Vendéglőnkben Kapolcson. Ezek mellett viszonteladóinknál Budapesten több helyszínen, pl.: A Sonkás, Fromage delikátbolt, Erdélyi Ízek és Sándorfalva 50 km-es körzetében értékesítünk. Folyamatosan folyik a piacépítés, de nem akarunk túl sok helyre szállítani, pár korrekt, megbízható céget keresünk, ilyen a Hunguest Hotel Forrás Szegeden, akikkel évek óta együtt dolgozunk. Fontos számunkra a vevői elégedettség, inkább a minőség, mint a mennyiség van előtérben. A cég még fiatal, 2018-ban alakult, azonban Dunszt Zsolt, édesanyukám férje, világbajnok grill séf, nagyobb őstermelői múlttal rendelkezik. Tőle ered az innovatív termékgyártás.

EC: Ilyenkor kitelepültök és helyben készülnek az ételek vagy mindent készen szállítotok ki?
Nikolett: Is-is. Nálunk az a különleges, hogy mindent a családunk csinál, nem adunk ki semmit a kezünkből olyanoknak, akik esetleg nem a szívükön viselik ezt az egészet. Rajtunk megy keresztül minden és nem futószalagon gyártunk. A rendezvény előtti napokban előkészülünk, majd a helyszínen aznap fejezzük be, erdélyi vasserpenyőben és faszenes grillen, frissen, amely olyan pluszt ad a násznépnek, amit ritkán élnek át. Látványkonyha finom illatokkal. Itt is megjelenik a crossover stílus, a régi es a modern találkozása. Régen a lakodalmakban az asszonyok főzték a levest és szaggatták a nokedlit, közben pedig rotyogott bogrács és lehetett kóstolni belőle. Ilyet már csak nagyon kevés helyen kapnak az emberek. Velünk átélhetik akár ezt a gasztro-élményt is.

EC: Milyen menüvel készültök egy esküvőre?
Nikolett: Az ifjú párokkal a legjobb leülni és az egészet átbeszélni, mert itt a legnagyobb hangsúly a bizalmon van. Sok esküvőt csináltunk már, ahol az örömszülők régimódiak, a fiatalok pedig Amerikában dolgoztak és tudják, mik a legjobb, legmodernebb helyek, és ezt a kettőt szerették volna közelíteni egymáshoz, ehhez pedig mi pont kapóra jövünk, mert mi ezt is tudjuk. Tudunk bográcsost is csinálni, meg tudunk chateaubriand-t is. Amit az ifjú pár szeretne, mi megteremtjük, akár a legegyszerűbbtől a legexkluzívabbig. Akár sült kolbász, akár languszta legyen terítéken.

EC: Esküvői felkéréseket helyileg hol vállaltok?
Nikolett: Bárhol! Idő és megbeszélés kérdése. Farmunk, Csemege üzletünk és Vendéglőnk adta lehetőségeihez mérve, 12-30 főre tudunk helyet biztosítani, azonban ha kitelepülünk külsős helyszínre, minden megoldható. Esküvő, rendezvény, céges összejövetelek, borvacsorák, disznóvágás, privát partyk stb.
AKIK A MANGALARD MÖGÖTT ÁLLNAK
Dunszt Zsolt (séf) – Magyar és nemzetközi viszonylatban is elismert séf és grill világbajnok. Dolgozott már a legendás Hági vendéglőben, a Szegedi Halászcsárdában, a Matteo étteremben, de volt már konyhafőnök ausztriai síparadicsomban, németországi gourmet hotelekben, dolgozott együtt Michelin csillagos séfekkel és egy időben kreatív séfje volt a budai elitet összefogó Bazaar Eclectica-nak. Tagja volt az Európai bajnokságot, majd 2005-ben a World Barbecue Association-t nyert BBQ csapatnak. 2018-ban hagyta maga mögött végleg az éttermi közeget és őstermelőnek állt. Saját farmot vásárolt Homokpusztán, majd elindította a Mangalardot, ahol a rá jellemző alapanyag tiszteletet és kompromisszumok nélküli vendéglátást képviseli.
Dunsztné Pataki Ildikó (ügyvezető igazgató) – Nem csak a magánéletben, hanem a munkában is társa Zsoltnak. Harminc évnyi óvodapedagógusi munkát hátrahagyva döntött úgy, hogy a Mangalard Farm Séfasztalának üzemeltetésében fog segíteni. Itt végzi a programok szervezését, előkészítését, valamint kreativitásával a tanyasi vendégfogadás hiteles hangulatát teremti meg.
Czibolya Nikolett (marketing manager) – Szeged Szépe díjat nyert és a VM Models modellügynökség égisze alatt több divatfotózáson, kampányfotózáson és magazinfotózáson vett már részt világszerte. Szüleinek őszinte odaadással segít a Mangalard Farm munkálataiban, és neki köszönhető, hogy a márka ilyen rövid idő alatt ekkora hírnevet szerzett magának.
Filipánics Bálint (logisztikai manager) – Szerepelt az Éjjel-Nappal Budapestben, megcsillantotta főző tudását a Konyhafőnök VIP-ben és hatalmas állóképességről és bátorságról tett tanúbizonyságot a Survivor Celebek vs Civilek kiadásában. Nikolett párjaként segít a Farmon, és tesz azért, hogy az ízes Mangalard termékek mindenkihez eljuthassanak.

Mangalard Csemege
Mangalard Vendéglő
8294 Kapolcs, Kossuth utca 50.
Amikor épp nem a Farmon segédkeznek, szívesen állnak modellként a kamerák elé. Nézd meg Czibolya Nikolett és Filipánics Bálint esküvői fotózását!