A szegedi Porcukor Kézműves Cukrászműhelyben a keverőtál szinte soha meg nem áll annyi felkérés érkezik már a nyitás óta. Tóth Bernadett ezt a sikert a prémium alapanyagok mellett, széles íz és technikai repertoárjának, valamint sokrétű mentes desszertjeinek is köszönheti, melyekből komplett esküvői desszertasztal állítható össze bármilyen stílusról is legyen szó.
EC: Mi az első cukrász emléked?
Bernadett: Gyerekként nagyon szerettem sütni a nagymamámmal. Tisztán emlékszem a frissen kisült linzer illatára, és a toronyba épített süteményhalmokra, amiket egyesével ragasztottam egymáshoz a házi baracklekvárral. Mama minden praktikát megmutatott. Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy sikerült finomat és szépet alkotnunk együtt.

EC: A tortán kívül milyen egyéb desszerteket készítesz esküvőkre?
Bernadett: Tortán kívül készítek cupcake-eket is. Nagyon népszerűek idén az úgynevezett „cupcake-állványok”, ezek teljes mértékben kiváltják adott esetben a menyasszonyi tortát is. Ezenkívül a desszertasztalokra rendelhető még: mini cupcake, cake pop, panna cotta, madeleine, kézműves keksz, habcsók és macaron is. Mindegyikből többféle íz választható és minden esetben a pár döntheti el, hogy milyen desszertekkel szeretne kedveskedni a vendégseregnek.

EC: Mentes desszertek is kérhetők tőled?
Bernadett: Igen, készítek glutén-, tej-, és cukormentes tortát és desszerteket is. Azt azonban mindig igyekszem hangsúlyozni, hogy a műhelyem nem „mentes műhely”, így a keresztszennyeződés 100%-ban nem zárható ki, még a maximális odafigyelésem mellett sem.
EC: Mi a tortakészítés menete egy esküvő esetében? Mennyi időre van szükséged?
Bernadett: Az első lépés minden esetben az ajánlatkérés. Általános tájékoztatásként az esküvői kiajánlómat küldöm el a pár részére, ebből már nagyságrendileg egy árat tudnak kalkulálni az elképzeléseik alapján. Ezt követően kerül sor egy személyes találkozóval egybekötött kóstolóra. Ennek alkalmával lehetőségem nyílik megismerni a párt, illetve megbeszélni minden részletet az esküvői tortájukkal, desszertjeikkel kapcsolatban.

A találkozó végére kialakul a fejemben egy kép a torta hangulatáról, stílusáról. Eközben pedig elfogyaszthatják az előzetesen kiválasztott ízekből összeállított kóstolót. Ezután készítek egy részletes árajánlatot, és sor kerül a szerződéskötésre.
Időben minden attól függ, milyen gyorsan tudunk időpontot egyeztetni a személyes találkozóra. Lehet egy hét, de ha vidékről érkeznek, akár egy hónap is.

EC: Milyen stílusok népszerűek most az esküvői desszertek terén? Te mennyire tartod magad trendkövetőnek?
Bernadett: Idén is népszerű a természetközeliség, a greenery stílus. Emellett a letisztultság és a pasztell árnyalatok a jellemzőek a tortákra. Sokan szeretik a cupcake állványokat is, mert praktikus, fiatalos és nem mellesleg sokkal több ízből lehet összeállítani, mint egy klasszikus esküvői tortát.
Folyamatosan követem a trendeket, az új technikákat, és igyekszem belecsempészni a tortáimba is, de a legfontosabb, hogy a végeredmény mindig a megrendelő egyéniségét tükrözze.
A PORCUKOR KÉZMŰVES CUKRÁSZMŰHELYRŐL MONDTÁK:
„Az esküvőnkre rendeltünk tortát és desszertasztalt. Olyan cukrászt kerestünk, aki mentesen is széles választékkal dolgozik (tej- és gluténmentesség). Detti otthonosan mozog az alternatív alapanyagok közt, és szinte az összes ízvariációt tudja mentesíteni, nem is akárhogy. Mindenkinek nagyon ízlettek a desszertek, emellett a desszertasztal kinézete is nagyon hangulatos volt.”
– Dorottya
„Lenyűgöző ötletesség és profi kivitelezés, a legfinomabb piskóta, amit tortaként ettem, különleges krémekkel, egyszóval a legjobb hely Szegeden, ahonnan egyedi tortát rendelhetsz, és a végeredmény mindig sokkal szebb, mint amit el tudsz képzelni!”
– Ildikó
„A Porcukor egy kis kézműves cukrászműhely, ami álmokat vált valóra. Detti kreativitása határtalan, szinte bármilyen elképzelést megvalósít. Számomra az is fontos, hogy ismerje a cukrász az újdonságokat, aktuális trendeket. Detti ebben is profi: folyamatosan képezi magát, így akár a legújabb divat szerint is el tudja készíteni a megrendeléseket. Tudom, hogy Detti szívét-lelkét belesüti minden egyes szeletbe, ezért is annyira finomak. Mindenkinek szívből ajánlom!”
– Annabella
EC: Mire kell ügyelni az édességek tárolásakor és szállításakor? Utóbbit te magad vállalod?
Bernadett: A két legfontosabb dolog, amire a tárolásnál és a szállításnál figyelni kell, a szennyeződés elkerülése és a megfelelő hűtés. És nem utolsó sorban, hogy a desszertek ne sérüljenek az út során. A szállítást többek között ezért is én magam vállalom, szeretek ott lenni, amikor „célba ér” a munkám.

EC: A desszertasztal berendezésében tudsz segítséget nyújtani?
Bernadett: Igen, a desszertasztalokra minden esetben én biztosítom az esküvő hangulatához leginkább illeszkedő tálakat, állványokat.
EC: Országosan rendelhetnek tőled a párok?
Bernadett: Igen, a torták és desszertek országosan szállíthatók.

EGY KIS INFORMÁCIÓ A PORCUKOR KÉZMŰVES CUKRÁSZMŰHELYRŐL:
Tóth Bernadett szegedi műhelyében egyedi elképzelések alapján készülnek a fontos életesemények tortái, süteményei, cupcake-jei és desszertasztalai. Az alkotó vallja, hogy egy torta nem pusztán desszert, hanem a számotokra jelentős alkalmat hivatott még különlegesebbé tenni, ezért csakis prémium kategóriás alapanyagokat használ, hogy a végeredmény ne csak látványos, hanem ízletes is legyen. A műhelyben a klasszikus ízek mellett a különleges ízkombinációk is szép számmal képviseltetik magukat, sőt a különféle diéták szerint étkezőknek sem kell kompromisszumot kötni, mivel tej-, cukor- és gluténmentes desszertek is rendelhetők.

Útmutató a Porcukor Kézműves Cukrászműhely helyszínéhez
Porcukor Kézműves Cukrászműhely
6722 Szeged, Gutenberg utca 5.
cukraszmuhely.hu
www.facebook.com/profile.php?id=100063242228217
www.instagram.com/porcukor_cukraszmuhely/?hl=hu
info@cukraszmuhely.hu
Köszönjétek meg a vendégeiteknek, hogy veletek ünnepeltek a Gyantaland termékeivel!