Egyre nagyobb divat, hogy az esküvői torta helyett az ifjú pár cupcake toronnyal készül a nagy napra, ami nagyon praktikus: nem kell bíbelődni a torta szeletelésével, és látványra is imádnivalóak az apró szemrevaló muffinok! A falatni finomságokat egészen biztosan a vendégek is imádni fogják.
Hozzávalók
kb. 36 mini muffinhoz elegendő
A tésztához
• 10 dkg margarin
• 1/2 bögre kristálycukor
• 2 db nagy tojás
• 1 bögre tej
• 1,5 bögre liszt
• sütőpor
• 1/2 bögre mák
• 24 db mini muffin forma
A krémhez
• 9 púpos evőkanál porcukor
• 5 evőkanál víz
• 2 db tojásfehérje (nagy tojásból)
• 1 kávéskanál citromsav
A fehér csoki mázhoz
• 20 dkg fehér csoki
• 2 evőkanál étolaj
Elkészítés
1. Elkészítjük a tésztát: a puha margarint habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és tovább verjük amíg könnyű és habos nem lesz az állaga. Beleöntjük a tejet, összekeverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport és a mákot, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és óvatosan összekeverjük.
2. A kivajazott, kilisztezett muffinformákat 3/4-éig megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőben 180 fokon (alul-felül sütés) körül-belül 22-25 percig sütjük.
3. Elkészítjük a krémet: a 2 db tojásfehérjét elkeverjük 7 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál vízzel. 2-3 percig verjük, majd vízgőz fölött további 12 percen át felverjük. Közben egyenként hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál porcukrot és óvatosan beleforgatjuk.
4. Amikor a krém besűrűsödött a maradék 4 evőkanál vízben feloldjuk az 1 kávéskanál citromsavat, és hozzáadjuk a felvert habhoz. Vízgőz fölött még további 5 percen át verjük, amíg sűrűvé válik.
Hagyjuk kihűlni.
5. Ha kihűlt a krém, habzsákba tesszük és mindegyik muffin tetejét díszítjük vele. A mázhoz egy edényben, vízgőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit és az étolajat. Mikor a csokinak fele elolvadt, levesszük a tűzről és addig keverjük folyamatosan, ameddig a maradék is elolvad.
A folyékony csokit a krém tetejére csurgatjuk óvatosan, majd tetszés szerint, tört habcsókkal, színes dekor cukorral, dió- vagy mogyoródarabokkal díszíthetjük. A kész süteményeket legalább 2 órára a hűtőbe tesszük tálalás előtt.
Esküvő Classic Special – Oltári édességek, különleges torták egy izgalmas különszámban!
Minden esküvő egyik legédesebb momentuma az esküvői torta szeletelése és kóstolása. Éppen ezért egy teljes különszámot szenteltünk a desszertpultok királynőinek. Az EC Torták&Sütik számából megtudhatod, hogyan válassz tortát és süteményeket a nagy napra, tovább szemezhetsz a 2018-as év tortatrendjei között, és receptjeink segítségével olyan látványos desszertek elkészítésével is megpróbálkozhatsz, mint a levendulás nude cake vagy a kirobbanóan gyümölcsös málnás habcsók. Ne késlekedj, irány a legközelebbi újságárus!