Sokan kértétek, és mi egyenesen a Manka Tortaműhelyből el is hoztuk nektek a lagzis barack receptjét! Egy igazi villantós desszert, amit nem nehéz elkészíteni, de mégis az esküvők egyik legkedveltebb szereplője. Láss neki még ma!
A lagzis barack vagy őszibarack sütemény a vidéki lakodalmak állandó szereplője, de látványosságának és egyszerűségének köszönhetően hamar begyűrűzött a városi forgatagba is, hogy még több szívet és ízlelőbimbót melengessen meg.
Lagzis barack, ahogy Konkoly Mariann – Manka Tortaműhely készíti
Hozzávalók
• 80 dkg liszt
• 30 dkg porcukor
• 20 dkg zsír
• 2 tojássárgája
• 1 sütőpor
• 1 vaníliás cukor
• 2 dl tej
A krémhez
• 20 dkg vaj
• 15 dkg cukor
• 1 dl rum
• 1 vaníliás cukor
• 4 evőkanál baracklekvár
• 2 evőkanál kakaó

Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd dió nagyságú golyókat formázunk belőlük, úgy, hogy az egyik oldalát kicsit laposra paskoljuk. Előmelegített sütőben kisütjük őket.
2. Ha kihűlt, a közepét mindegyiknek egy kiskanál segítségével kivájjuk, és a morzsalékot összekeverjük a töltelék alapanyagokkal.
3. Az így kapott masszát visszatöltjük a tészta kikapart üregébe, és kettőt összeragasztunk egymással.
4. Az összetapasztott sütit vérnarancs (és dió) aromával megfestjük, mintha barack lenne.
5. Ezután tojásfehérjébe és kristálycukorba forgatjuk.
6. Végül apró levelekkel dekoráljuk, és megvárjuk, míg megszárad.