Az esküvői torta nemcsak a gondosan összeállított menüsor csodás befejezése, hanem a nagy nap ékköve is lehet. Éppen ezért fontos nagy hangsúlyt fektetni az ízek és a látvány megválasztására. Ha egyelőre nem tudtad eldönteni, hogy milyen stílus illene hozzád és az esküvőtökhöz, akkor íme néhány ötlet, amelyekből inspirációt nyerhetsz, sőt, talán az igazira is rátalálsz!
Bécsi Kávéház – Klasszikusan virágos

Fotó: Váradi Sándor Photography
Minden figyelem az esküvői tortára szegeződik majd, ha olyan buja virágok borítják, mint Dr. Körmendy Betty és Balog Gábor esküvőjén. A Győrben található Bécsi Kávéház klasszikus, letisztult formákkal és színekkel dolgozott, ezeket egészítették ki a feltűnően gazdag, rózsaszínes virágdíszítéssel. A dekorációs elemek a torták mellett visszaköszöntek az asztal többi elemén – cake popok, pohárdesszertek, habcsókok – is. Az édességeiket ráadásul kérheted paleo változatban is!
Nano műhelye – Pasztell álom

Fotó: Kristoban Photography
A sárvári Nano műhelye cukrásza, Hajasné Barasits Anita lélegzetelállító desszertjei garantáltan elvarázsolják a vendégeket: tarte-ok, macaronok, fehércsokiba mártott eper, muffinok, cake popok és persze a lényeg, az elmaradhatatlan esküvői torta. Gelencsér Tímea és Ungvári Miklós nagy napjára egy egyedi, többemeletes, pasztellszínekben pompázó, rózsaszín és fehér cukorvirágokkal díszített tortacsoda készült, ami tökéletesen harmonizált a pult többi finomságával és a dekoráció többi elemével.
Adri-Kézműves tortaműhely – Balaton part a tortán

Fotó: Fellner Felícia Fotográfus
Egy Balaton-parti esküvő kreatív lehetőségek tárházát kínálja a desszertek terén is. Ezt ragadta meg az esküvői tortán az Adri-Kézműves tortaműhely Pál Bianka és Herceg esküvőjén. A hófehér esküvői tortát levendulavirágokkal díszítették, amelyek nemcsak csodálatos színvilágukkal, hanem hagyományosan balatoni kötődésükkel is tökéletesen illettek a helyszínhez. A többi desszerten és tortán a vízparti hangulat jegyében vízfestés technikát és márványmintát is alkalmaztak a különböző dizájnrészletek mellet.
Torta Palota – Letisztult elegancia egy kis csavarral

Fotó: Györfi Csaba
A Torta Palota remekművei nemcsak arra helyeznek nagy hangsúlyt, hogy a tortáik és desszertjeik szemet gyönyörködtetőek legyenek, hanem arra is, hogy nemes alapanyagokból, saját receptúra alapján készítsék őket. Kelecsényi Léna és Esztergályos Patrik klasszikusan elegáns, natúr színekben pompázó esküvőjére visszafogottan elegáns, cukorvirágokkal ékesített, többemeletes tortaremekekkel készültek. A virágok között felsejlő zöld részletek a menyasszonyi csokor visszafogott bájára emlékeztetnek.
Eszter-Házi desszertjei – Egyediség és kreativitás

Fotó: Andráska Krisztián
Az Eszter-Házi desszertjei desszertműhelyben nem készül két egyforma torta, hiszen Pécsi-Tóth Eszter hitvallása, hogy a tortakészítés az önkifejezés egy módja. Így ő lehet a megfelelő választás, ha valami egyedire vágysz házias ízekkel és prémium minőségű alapanyagokkal, sőt akkor is, ha szeretnél a desszertekből mentes változatot is. A torták egyedi igények alapján készülnek, így Laskóy Noémi és Lévai Márton esküvőjére a színpompás dekorációt kiegészítve egyszerű, hófehér borítású, színes cukorvirágokkal díszített torták, pohárdesszertek és sütemények születtek.
Lipcake factory – Rusztikus romantika

Fotó: Köő Adrien
A rusztikus, természetközeli stílushoz remekül illeszkednek a nagy népszerűségnek örvendő naked cake-ek, amelyeket a részletek tesznek igazán különlegessé. A pesterzsébeti Lipcake Factory remekművén több komponensében is visszaköszön a természet: a színekben, a formákban, a naturális virágokban és a többi növényelemben is. A fánkokkal díszített többemeletes esküvői torta pedig igazi különlegességnek számít, ami minden édesszájú vendéget elcsábít majd.
Az édességek tökéletes köszönőajándékként is szolgálhatnak. Adj finomságokat emlékbe, stílusosan!