Elakadtál a desszertpult fő elemének, vagyis az esküvői tortának megtervezésében? Ne csüggedj! Segítségként egy csokorba gyűjtöttük a legnépszerűbb tortatrendeket, sőt még azt is eláruljuk, mely hazai cukrászmesterek készítik el neked!
A menyasszonyi torta ma már nem csak egy egyszerű torta az esküvőn. A desszertpultok, a különféle irányzatok, formák és díszítések előtérbe kerülésével a látványosság funkcióját is betöltő édességek külön figyelmet érdemelnek! Most azt is megmutatjuk, melyek az új esküvői szezon kedvencei, és azt is, hogy kik készítik el őket a nagy napodra!
Romantikus lelkeknek

Fotó: Vamos Wedding Photography
A klasszikus menyasszonyi torták ismertetőjegye a finom, elegáns színválasztáson és kidolgozáson alapszik. Ebben az esetben a cukrászmesterek előszeretettel nyúlnak a lágy pasztellszínekhez, a fehérhez, a nőies csipke, fodor, szalag, élő vagy cukorvirág, és gyöngydíszítésekhez, melyek szezonról szezonra újulnak meg a változó trendek függvényében. Az év legnagyobb kedvence a levendula és a sárgába hajló zöld, amik most virágok formájában kerültek a Miss Süti tortájára. A Kistokajban található cukrászüzemben közel 500 fajta torta és cupcake készül, felölelve a nemzetközi és hazai ízek világát.
Greenery télies beütéssel

Fotó: Panamy Photo
A tavalyi greenery láz idén sem csillapodik. Ez a friss és üde zöld árnyalat télen is kiválóan működik egy klasszikus hófehér alapon, amit tobozok tesznek teljessé. Az egyszerűség és a kifinomultság legmagasabb foka ez, amit maga a DESSZEReTlek csapata is képvisel. Egyedi kézműves tortáik, süteményeik, és komplett desszertasztalaik Balatonalmádii kis desszertműhelyükben, kizárólag magas minőségi alapanyagokból készülnek.
A desszertpult ékszere: Geóda torta

Fotó: Bowtie Weddings
A ragyogó drágakövek, ásványok és geódák nem csak az ékszertervezésben hódítanak. Az ásványi kőzetek, márványos felületek, kő hatású torták újabban a cukrászmestereket is inspirálják, akik nem restek minden tudásukat beleadni egy-egy ilyen műalkotásba. Varajtiné Kriszta, a Kriszta Design Tortastúdió alapítója és cukrászmestere már évtizedek óta örvendezteti meg megrendelőit szebbnél-szebb tortáival. Kis műhelyében ellenőrzött és szabályozott körülmények között, minőségi alapanyagokból, szeretettel készülnek az édességek.
Az örök vörös

Fotó: Andráska Krisztián
Nem csak a vörös rózsák, a bíborvörös torták sem mennek ki a divatból. Egy barokkos vagy fejedelmi stílust felölelő ceremónián szinte kötelező, hogy egy vörösbe burkolt torta ékesítse a desszertpultot. A Ma Chérie Tortaműhely gondos kézimunkával, hagyományos módon, kizárólag természetes alapanyagokból, tartósítószer hozzáadása nélkül álmodja meg tortakülönlegességeit, külön figyelmet fordítva az ételintoleranciával élőkre.
Rusztikus virágos

Fotó: Köő Adrien
Vintage vagy rusztikus stílusú esküvőre készülsz? Amilyen kicsi, olyan látványos a MurvaiSugArt cukorvirágokban bővelkedő, fa hatású elemekkel készített tortája. Hajdu-Murvai Veronika személyre szabja az édes élményeket! A torták stílusa és íze a megrendelő választás alapszik, amit aztán precíz munkával és szeretettel állít össze a cukrászmester.
Naturálisan elegáns

Fotó: DuplaExpo
A meztelen vagy más néven fatörzs torta a rusztikus, természetközeli esküvők egyik nagy favoritja. Ezt az egyszerűnek ható tortát élővirágokkal, bogyós gyümölcsökkel vagy gyógynövényekkel is dekorálhatjátok a helyszíntől függően, ahogy azt a Pálmai Cukrászda is tette. A cukrászda gyökere visszanyúlik egészen a háború előtti békeidőkig, de Pálmai Cukrászda néven 1956 óta kóstolhatják itt a vendégek a kézműves, házias jellegű tortákat és süteményeket.
Díszítsd fel a desszertasztalod saját készítésű papírvirágokkal, ilyen egyszerű elkészíteni!