A tökéletes ünnepi süti receptet keresed? Akkor hagyj fel a kutatómunkával, mert mi már megtaláltuk neked! Lágyan olvadó mogyorós karamell és egy selymes Baileys-es krém, mindez egy őrülten csokis brownie tetejére pakolva. A TortaPalota ünnepi Baileys recept süteménye vendégváróként és esküvői desszertként is mámorító.
Akárcsak az esküvő, a Karácsony, a születésnap és a családi ünnepek is egy olyan magasztos nap, ami megérdemli, hogy a legjobbat hozzák ki belőle. Egy ilyen összejövetel remek alkalmat nyújt ahhoz, hogy különleges fogások és italok társaságában élvezd ki a szeretetet, amit a családdal eltöltött percek adnak. A kiadós beszélgetések, az ajándékozás és az ünnepi vacsora méltó megkoronázója a Baileys, mely a tejszín krémességével és az ír whiskey karakterével emeli a közös pillanatok fényét.
Süssd meg te is otthon!
Ünnepi süti, amit ki kell próbálnod: EC Csokis Brownie mogyorós karamellkrémmel és Baileys-zel a TortaPalotától
Sütögessetek közösen a vőlegényeddel az esküvőszervezésre hangolódva vagy a barátnőiddel, egy különleges koszorúslány program keretében. Egy picit időigényes, de hidd el, a végeredmény megéri a fáradozást! Viszont ne felejtsetek el rögtön dupla adagot készíteni, mert egy este alatt simán elfogy az összes!

Hozzávalók a tésztához
• 20 g vaj
• 30 g csokoládé 58%
• 2 db tojás
• 55 g cukor
• 30 g liszt
• 20 g kakaópor
1. lépés: Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.
2. lépés: Egy másik edényben kihabosítjuk a tojásokat (ehhez a sárgáját és a fehérjét is felhasználjuk) a cukorral, és hozzáadjuk az előzőleg kihűtött vajas csokoládé keveréket.
3. lépés: Ezután a masszához keverjük a kakaóval elegyített lisztet. Végül egy 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

Hozzávalók a mogyorós karamellhez
• 60 g kristálycukor
• 20 g tejszín
• 45 g vaj
• 30 g mogyoró
4. lépés: A 60 g cukrot nyeles edényben karamellizáljuk. Ha megbarnult, hozzákeverjük a tejszínt addig, amíg selymesen lágy karamellt
5. lépés: Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a vajat, majd a durvára tört mogyorót.
6. lépés: A mogyorós karamellkrémet egyből ráöntjük a brownie-re. Hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók a Baileys-es krémhez
• 200 g tejcsoki
• 150 g tejszín
• 1 dl Baileys
• 400 g tejszínhab
• 10 g zselatin
7. lépés: A zselatint vízbe áztatjuk, közben a csokit gőz fölött felolvasztjuk és összekeverjük a tejszínnel.
8. lépés: Az áztatott zselatint mikróban megolvasztjuk és hozzákeverjük a tejszínes csokihoz.
9. lépés: Ehhez a masszához keverjük hozzá a Baileys-t.
10 lépés: Végül a felvert tejszínhabbal lazítjuk a krémünket, melyet a mogyorós karamellre öntünk.
Édesítsd meg a készülődés pillanatait! Legyen szó esküvőről, vagy a karácsonyi ünnepekről, koccintsatok a Baileys selymesen lágy italkülönlegességével!

Az ünnepi süteményeken túl az esküvői desszertasztalon is emlékezeteset alkot. Ismerd meg közelebbről a TortaPalotát!